Black Friday komt eraan…

De herfst is inmiddels volop gearriveerd. Naast stormachtig weer en gezelligheid in huis, brengt de herfst ook enorme uitverkopen met zich mee. Je hebt vast wel eens van Black Friday gehoord. Maar wat is Black Friday eigenlijk precies en hoe pak je het slim aan? Ik leg het je graag uit.

Wat is Black Friday?

Black Friday komt oorspronkelijk uit de Verenigde Staten. Het is die speciale dag net na Thanksgiving, wanneer winkels met de grootste kortingen van het jaar smijten. Droom je van dat ene fancy gadget of een chique kledingstuk, dat net iets boven je budget lag? Black Friday is het moment om toe te slaan!

Wanneer is Black Friday?

Thanksgiving wordt gevierd op de vierde donderdag van november, wat betekent dat Black Friday op de daaropvolgende vrijdag valt. Hoewel de exacte datum van Black Friday elk jaar verschilt, is het altijd ergens eind november. In 2023 valt Black Friday op 24 november. Sommige merken beginnen al vroegtijdig met hun uitverkoop, waardoor het meer een Black Week wordt. En de maandag na Black Friday? Dat is Cyber Monday, het online winkelfestijn.

Hoe pak je Black Friday het beste aan?

Met de duizelingwekkende hoeveelheid Black Friday-deals kan het allemaal wat overweldigend worden. Hier is jouw strategie: begin met een lijst. Geef prioriteit aan items die je echt nodig hebt en waar je al een tijdje over nadenkt. Een duidelijke lijst kan je behoeden voor impulsieve aankopen. Houd ook je ogen open voor de zogenaamde “doorbusters” – deze mega-afgeprijsde artikelen, vaak in beperkte hoeveelheden, zijn bedoeld om klanten naar de winkel te lokken.

Wie zijn de grootste spelers tijdens Black Friday?

Grote spelers zoals Amazon en Zalando zijn de winkels om in de gaten te houden. Maar ook deze winkels hadden de allerbeste deals in 2022:

Bol.com – Scoor fantastische deals bij de grootste webwinkel van Nederland.
Douglas – Sla je favoriete beautyproducten in met heel veel voordeel.
Body&Fit – Hoge kortingen op sportartikelen en voedingsmiddelen.
Cheaptickets – Pak dat Black Friday voordeel op je volgende vakantie!

Laten we hopen dat de kortingen dit jaar net zo verpletterend zijn als de voorgaande edities. Schrijf het in je agenda, zet je wekker, en moge de deals aan jouw zijde staan dit jaar!

Florence Stroink