De ethische reis van The Body Shop

Sinds de oprichting in 1976 heeft The Body Shop zich ontpopt als een revolutionaire kracht ten goede. Slechts weinige merken, zoals L'Occitane en Lookfantastic, resoneren zoveel met ethische en duurzame praktijken als zij. Het merk heeft onderscheidende kwaliteiten die de industrienormen hebben herdefinieerd en een maatstaf hebben gezet voor anderen om te volgen. In dit artikel duiken we diep in deze kwaliteiten en bekijken we wat The Body Shop onderscheidt.

Leider in dierproefvrije beauty

The Body Shop is vanaf het begin de leider geweest in de beweging voor dierproefvrije beauty. Het merk zorgt ervoor dat er geen dieren worden geschaad bij het maken van zijn producten. Het is ongelooflijk om te zien hoe deze toewijding verder gaat dan alleen woorden en hoe consequent ze hebben campagne gevoerd tegen dierproeven en invloed hebben uitgeoefend op het veranderen van beleid wereldwijd.

Welkom veganistische beautyproducten

Terwijl de vraag naar veganistische beautyproducten blijft groeien, heeft The Body Shop dit niet alleen voorzien maar ook volledig omarmd. Met een breed assortiment producten die vrij zijn van ingrediënten van dierlijke oorsprong, spreekt het merk nog meer ethisch-bewuste consumenten aan.

Toewijding aan fair trade cosmetica

De toewijding van The Body Shop aan Fair Trade Cosmetica blijkt uit het ‘Community Fair Trade’-programma van het merk. Dit programma haalt fijne ingrediënten en accessoires van deskundige producenten over de hele wereld. Zo’n initiatief garandeert je niet alleen producten van hoge kwaliteit, maar ook eerlijke prijzen en werkomstandigheden voor lokale gemeenschappen. Wanneer je kiest voor The Body Shop, draag je indirect bij aan het welzijn van vele gemeenschappen, waardoor elke aankoop een sociaal verantwoorde daad wordt.

Milieuvriendelijke verpakking

Als onderdeel van B Corp neemt The Body Shop zijn milieu-impact zeer serieus, vandaar de inspanningen van het merk om deze te verminderen door milieuvriendelijke verpakkingen te gebruiken voor zijn producten. Deze verpakkingen richten zich op het gebruik van minder plastic materialen en meer op plantaardig en gerecycled plastic. Meer dan dat, helpt The Body Shop mensen over de hele wereld met hergebruiken, verminderen en recyclen door hun Refill Program.

bron: The Body Shop – navulling fles

Organische lichaamsverzorging

Naast de milieuvriendelijke verpakking, zijn de producten van The Body Shop gemaakt van duurzaam verkregen, natuurlijke ingrediënten en ingrediënten van natuurlijke oorsprong zo veel mogelijk. De formules die worden gebruikt, hebben allemaal als doel de ecologische voetafdruk van het bedrijf te verbeteren. Met dergelijke ingrediënten kan The Body Shop zijn belofte van natuurlijke schoonheidsoplossingen effectief nakomen zonder in te boeten op zijn ethische waarden.

Liefdadige beautymerk

The Body Shop is veel meer dan een beautymerk; het betrekt zich ook sterk bij liefdadigheidsinitiatieven. Door steun te tonen voor vele sociale en milieugerelateerde oorzaken, zoals huiselijk geweld en dakloosheid, evenals vele andere, bewijzen ze dat schoonheid en welwillendheid hand in hand kunnen gaan.

Vind het perfecte cadeau met ethische geschenksets

Het zou op dit punt geen verrassing moeten zijn dat je bij The Body Shop doordachte en ethische cadeau-opties kunt vinden. Je kunt een ethische geschenkset samenstellen, die wellicht de perfecte keuze voor jou is. De sets kunnen gevuld worden met een verscheidenheid aan huidverzorgings- en beautyproducten. Je kunt de sets zelf samenstellen of de cadeaugids raadplegen die het bedrijf voor je heeft gemaakt.

Conclusie

The Body Shop blijft de industrie leiden op het gebied van ethische schoonheid en huidverzorging. Het merk verkoopt veel meer dan producten; het verkoopt een filosofie, een manier van leven die vriendelijk, bewust en mooi is. Ik was al een grote fan van het merk, en alle informatie die ik heb verzameld om dit artikel te schrijven, heeft ervoor gezorgd dat The Body Shop mijn merk van keuze zal zijn voor beautyproducten.

Christiaan van Amstel