Cadeau-ideeën voor kinderen in het digitale tijdperk

Tijden veranderen en brengen evolutie met zich mee, maar wat doen we met sommige van deze nieuwe veranderingen? Toen ik jonger was, hadden mijn ouders een kamer alleen voor speelgoedopslag in ons huis. En geloof me, die kamer was altijd een zooitje van hoeveel tijd mijn broer en ik erin doorbrachten met spelen. Maar met de technologie die tegenwoordig alomtegenwoordig is in de samenleving, zien we een opkomst van kinderen die niet weten hoe te spelen.

Misschien heb ik een ander perspectief op het belang van speelgoed in ons leven als kinderen, omdat mijn oma werkte als speelgoedvertegenwoordiger en speelgoed een enorm deel uitmaakte van mijn jeugd. We gingen met haar mee naar de winkels waar ze aan verkocht, bezochten enkele van de grote filialen en kregen altijd gratis samples van het speelgoed dat op het punt stond uit te komen. Zoals je je kunt voorstellen, was naar haar huis gaan altijd erg leuk.
Tegenwoordig hebben veel kinderen echter al op zeer jonge leeftijd een eigen telefoon of tablet en spelen ze alleen daarop. En dat roept de vraag op: Wat kopen we voor deze generatie kinderen die niet weten hoe te spelen?

Nieuwe kleding

Als er één zekerheid is in deze post, is het dat kleding altijd een noodzaak zal zijn voor zowel volwassenen als kinderen, en dus een geweldig cadeau-idee. Je kunt merken als PatPat en Zara bezoeken, twee grote retailers van kinderkleding, en door hun uitgebreide assortiment bladeren om het perfecte cadeau voor de kleintjes te vinden. Bij sommige merken, zoals PatPat, kun je zelfs de verschillende opties bekijken op basis van de leeftijd van het kind, wat je winkelervaring echt praktisch maakt!

Knutselmaterialen

Een andere manier om de creatieve kant van kinderen te inspireren, is door ze knutselmaterialen te geven. De wereld van mogelijkheden ligt wijd open voor dit cadeau-idee. Je kunt kits kopen voor het maken van sieraden, pottenbakken, naaien en meer, waarmee je niet alleen hun creativiteit maar ook hun fijne motoriek stimuleert. Je hebt ook de optie om kunstbenodigdheden te kopen voor tekenen, schilderen, kleuren, boetseren, enz. Merken als Crayola en BIC zijn geweldige voorbeelden van waar je alle materialen kunt vinden die je nodig hebt.

bron: Unsplash – Kleurpotloden en boeken

Speelgoed

Hoewel het aantal kinderen dat tegenwoordig met speelgoed speelt afneemt, kunnen we de waarde van traditioneel spelen niet ontkennen. Gelukkig hebben we tegenwoordig een grote verscheidenheid aan speelgoed voor kinderen. Van educatief speelgoed zoals LEGO dat creativiteit en technische vaardigheden bevordert, tot bordspellen en puzzels die strategisch denken en samenwerking aanmoedigen, en traditioneel speelgoed zoals knuffeldieren en poppen; je zult genoeg opties hebben om uit te kiezen. Zorg ervoor dat je door Mattel en ShopDisney bladert voor wat geweldige cadeau-inspiraties.

Buiten & actief spelen

Buiten zijn en fysieke activiteiten zijn goed voor iedereen, ongeacht de leeftijd. We kunnen deze passie bij kinderen inspireren door ze sportuitrusting te schenken zoals voetballen, basketballen, fietsen, skates, skateboards, enz. We kunnen ook een verkenningskit voor ze samenstellen met verrekijkers, kompassen, insectenobservatietools en meer om hun nieuwsgierigheid naar de wereld om hen heen te helpen verkennen. Ik weet uit mijn eigen jeugd dat een snelle manier om een kind te vermaken is om ze mee te nemen naar een Decathlon om hun eigen sportuitrusting te zoeken. De winkel is gevuld met zoveel producten en afdelingen die je kunt verkennen, wat op zichzelf al een cadeau voor het kind kan zijn. Voor meer informatie over Decathlon, lees ons andere artikel “Waarom winkelen bij Decathlon?“.

Boeken

Dit is misschien weer een persoonlijke mening, aangezien je mij als kind altijd met een boek of speelgoed in de hand zou vinden, maar boeken zijn ook een geweldig cadeau-idee voor kinderen. Van stripboeken en geïllustreerde boeken voor jongere lezers tot populaire series voor oudere kinderen, je zult zeker iets vinden dat bij de literaire smaak van het kind past. Je kunt zowel naar fysieke boekhandels gaan om te zien wat er op dit moment trending is, of online tools zoals Amazon gebruiken om de boeken efficiënt te kopen.

bron: Unsplash – Klein meisje kijkt naar haar boeken

Ervaringen

Eén ding dat we altijd moeten onthouden, is dat er meer in het leven is dan materiële dingen. Herinneringen maken is een deel van het leven en iets dat we voor altijd bij ons zullen dragen. Met dat in gedachten kun je altijd ervaringen cadeau doen aan je kinderen. Neem ze mee naar een kindvriendelijk toneelstuk, musical of sportevenement. Je kunt ze ook een voucher geven voor leuke ervaringen zoals een trampolinepark, een pretpark, rotsklimmen, enz. De mogelijkheden zijn eindeloos en je hebt de mogelijkheid om een echt gedenkwaardig cadeau te geven aan dit kind. Je kunt enkele opties voor dit vinden op Tiqets en in de attractiesectie op Booking.com.

Muziekinstrumenten

Laat me beginnen met te zeggen dat je misschien eerst wilt overleggen met de ouders van het kind aan wie je dit cadeau doet, of dit iets is waar ze het mee eens zijn vanwege het lawaai dat ermee gepaard kan gaan. Er zijn veel voordelen aan het cadeau doen van muziek en instrumenten aan kinderen, bijvoorbeeld het bevorderen van cognitieve ontwikkeling doordat het geheugen, aandacht en ruimtelijk-temporele vaardigheden vereist; het verhoogt ook emotionele en sociale vaardigheden, stimuleert discipline en verantwoordelijkheid, bevordert creativiteit en zelfexpressie, ontwikkelt fijne motoriek en coördinatie, en nog veel meer. Je kunt dit allemaal bereiken door dingen te schenken zoals een ukelele, keyboard, blaasinstrument, karaokemachine, en zelfs een dansmat.

Technologie

Technologie is zeker nog steeds een cadeau-optie, hoewel ik durf te zeggen dat het een controversiële is. Zorg er altijd voor dat je de filosofie en grenzen van de ouders controleert als het gaat om technologie voordat je het aan het kind cadeau doet. Er zijn tegenwoordig wat leuke elektronica gemaakt speciaal voor kinderen, zoals tablets met voorgeïnstalleerde educatieve apps en strikte ouderlijke controles. Er zijn ook veel videospellen die door ouders kunnen worden gecontroleerd en gebruikt door kinderen als zowel een educatieve als entertainmenttool. Maar ik wil nogmaals benadrukken dat de sleutel tot dit soort cadeau altijd is om toestemming van de ouders te krijgen voordat je iets koopt. De ouders moeten altijd degenen zijn die beslissen of en wanneer technologie wordt geïntroduceerd bij hun kinderen.

Laten we allemaal even samen ademhalen. Ik weet dat het veel informatie was, maar met hoe anders de dingen tegenwoordig zijn, is het altijd het beste om zo goed mogelijk geïnformeerd te zijn om de beste beslissing te nemen. Ik hoop dat dit artikel je heeft geholpen om inspiratie op te doen voor cadeau-ideeën voor de kinderen in je leven. Zorg ervoor dat je onze andere artikelen volgt voor meer geweldige inhoud.

Bruna Gorresio